tiistai 4. kesäkuuta 2013

Hellettä ja lisää hellettä

Se on kesäkuu pyörähtänyt käyntiin ja nyt on sitten virallisestikin KESÄ!!

Meillä tätä hellettä on nyt kestänyt pari viikkoa, ja alkaisi jo sadetta kaipaamaan! Parin viikon aikana satanut kaksi kertaa, eikä niiden avulla kastunut edes kukkapenkit anoppilassa. Kerrostalokämppä alkaa olla aikas lämmin, ikkunat saa olla auki joka huoneesta, että vähän edes ilma virtaa ja joskus viileneekin. Tosin makkarit on kyllä ku pätsejä: aurinko porottaa heti aamulla ikkunasta sisään..

Taivalnevalla on taas vähän edes edistytty. Siellähän oli saunan viemäriputki tukossa ja hukassa. Niin, ja navetan alta pulppusi vettä.. Liekö sielä monen vuoden vedet jemmassa? Noh, mies ja appiukko avasi pihaa (johon viime vuonna laitettiin salaojaputket), syvemmälle tosin löytääkseen sen viemäriputken. Sitäpä ei löytyny, missä lie? Mutta uusi viemäriputki asennettu ja vedet menee nyt väliaikaisesti omatekoiseen suodatuskenttään. Tällä viikolla mies pääsee jatkamaan sauna/pukuhuonerempan loppuun, eli kohta pääsisi saunomaan!!!

Lisäksi mies muokkasi meille peltoa. Nyt olis yksi sara odottamassa kasvimaan laittajaa. Viime viikolla sitä jo kääntelin/tasasin, mutta oli vielä niin kovaa, että mies karhihti vielä toisen kerran. Aika paljon löytyi pajunjuuria. YLLÄTYS, onhan koko piha ihan villiintynyt pajukkoa täynnä. Mutta tällä viikolla pitäisi istuttaa meille vihannekset, ja vois varmaan kohta potutkin pistää maahan. Katsotaan saahaanko syksyllä minkä(än)laista satoa.

Viime viikolla ostin FB:n kirppikseltä 20eurolla puupenkin. Viikonloppuna sitä hioin ja nyt se pitäs vielä öljytä. Kaupantekijöiksi sain vielä pehmusteet ja sinisen muovimaton, mikä passaa mainiosti pukuhuoneen lattialle!

Niin, ja tulihan tuo käräytettyä jo olkapäätkin.. Tuli toissa viikonloppuna käytyä tontilla haravoimassa ja katkomassa syreenin oksia. En ollut varmaan tuntia enempää hommissa, kun käräytin olkapäät.. Noh, eka kerta ikinä että jo kesän alussa on rusketusrajat. :D

Tässä lopuksi vielä vähän kuvia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti